Magicianul, John Fowles

Plasată pe o insulă grecească, acţiunea romanului “Magicianul” pivotează în jurul lui Nicolas Urfe, un tânăr profesor de limbă engleză care acceptă un post de suplinitor pentru a fugi de viaţa londoneză şi de o relaţie eşuată.The Magus - John Fowles
Pe insulă, încercând să scape de plictiseală şi depresie, cunoaşte printr-o întâmplare lumea bizară a lui Moris Conchis, „magicianul”(un milionar excentric, deţinător al unei vaste proprietaţi pe Phraxos).
Pe proprietatea lui încep să apară personaje ciudate, mitologice, femei din alte veacuri…poveştile lui Conchis prind viaţă şi se dezvoltă o multitudine de scenarii. Nemaifiind capabil să distingă ceea ce este teatru de ceea ce este real, Nicholas începe să înţeleagă că personajul principal al întamplărilor nu mai este Conchis, ci el însuşi.
Tot pe domeniul lui Conchis, Nicholas o întâlneşte pe Julie, o femeie misterioasă de care se îndrăgosteşte, deşi aceasta împleteşte frânturile de adevăr cu minciuni şi oscilează între a-l iubi şi a-l respinge. Incertitudinea protagonistului este accentuată de către June, sora geamană a Juliei, care va veni mereu cu un alt adevăr, diferit de a lui Julie si a lui Conchis , eroul ajungând să nu mai poată distinge graniţa dintre adevăr şi minciună.
Conchis îşi crează propria sa lume, pune în scenă un “joc de-a Dumnezeu” şi urmăreşte cu sânge rece participanţii, actori cu sau fără voia lor.

Advertisements

Tags: , , ,

4 responses to “Magicianul, John Fowles”

  1. illusion says :

    Chair pare interesantă, o voi căuta!

    Like

  2. Poteci de dor says :

    Am citit-o în urmă cu ceva ani dar îmi amintesc şi acum senzaţia… DA! Merită! 😉

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: